Syv tips for å være tilstede med barnet ditt

Av 11. januar 2017Livskvalitet, Nærvær, Tid

Har hverdagsstresset innhentet deg på nyåret? Kanskje tenker du at du bare gleder deg til å komme hjem til den trillende latteren, de myke deilige kroppene, og de små hendene?Kanskje tenker du at du har for lite tid med barna dine, og at dagene består av løping mellom barnehage, skole, jobb, middag og fritidsaktiviteter? Kanskje tenker du at ettermiddagene er altfor korte? 

Men hvordan kan du gjøre det beste ut av det du faktisk har? Hvordan kan du gjøre ettermiddagene om til tilstedeværende kos?

Jeg har tidligere skrevet om morgenstunden med barn, men det å bruke ettermiddagen på best mulig måte vil også berike både ditt og barna dine sitt liv. Her har jeg samlet mine syv beste tips for hvordan den viktigste tiden på døgnet kan bli dagens store høydepunkt, for både deg og barna:

  • Stå opp grytidlig, og jogg/sykle til og fra jobben-slik at du får utnyttet reisevegen dersom du har behov for å trene. Da trenger du ikke tenke på det senere på dagen. Er du tidlig nok på jobb, kan du også hente tidlig i barnehage og på skole.
  • Legg mobilen i gangen eller på vaskerommet (på lydløs) når dere kommer hjem. Spør deg selv; Er det virkelig noen som MÅ ha tak i meg, eller noe jeg MÅ sjekke mellom 16.30 og 19.30? Avtal med eventuell partner om å gjøre det samme
  • La barna få være med på å lage mat, eller grise med litt vann i springen.
  • Så lenge du fjerner mat som lukter, kan ryddingen etter middag vente til etter at barn er i seng.  Trenger du egentlig å rydde og vaske mens barna fortsatt er våkne? Hva er viktigst?
  • Selv om det lakker og lir mot kveld, er det fortsatt mulig å gå ut. Hva med en liten tur med kakao i skogen eller en tur til stranda ? Hva med å gå ut på verandaen og se på månen og stjernene? Det er verdt det, selv om du føler deg sliten.
  • Barne – TV er koselig, men passivt. Hva med å begrense det, og heller bruke tiden på å lese bok, legge puslespill, tegne, spille spill eller leke med plastelina?
  • Storhandle en gang i uka, gjerne på kolonial.no, så sparer du tid samtlidg som du slipper å bruke ettermiddagene på dette.

Hva tenker du? Gjør du allerede noen av disse punktene, eller vil du prøve deg på noen av dem? Ikke still for store krav til deg selv, da. En ting om gangen!

Mayka

Forfatter Mayka

FLERE INNLEGG AV Mayka

Gi tilbakemelding