Hvilken fjelltopp vil du bestige?

Av 4. januar 2017Livskvalitet, Mental Trening

Eventyreren Karina Hollekim ble lam i bena etter en fallskjermulykke i 2006, og fikk da beskjed om at hun aldri mer kunne gå igjen. Likevel satte hun seg et mål etter ulykken, nemlig at hun en dag skulle stå på toppen av et fjell igjen med ski på beina. Hun klarte også etterhvert å se meningen i ulykken, for som en venn av henne sa til henne på sykehuset; «Hadde det ikke vært for denne ulykken, ville du ikke levd i dag». Ulykken reddet faktisk livet hennes!

Hun tok et lite steg av gangen, og ja, hun klarte det som alle andre sa var umulig. Etter fire år, og mye hardt arbeid, gikk hun igjen.

Kraftfull teknikk for å nå din fjelltopp

Dette fikk meg til å tenke på mine egne mål og mine egne drømmer. På fjelltoppen (e) jeg selv higer etter, på mine egne mål. For en stund siden lærte teolog, foredragsholder og coach Bernt Torgussen meg en kraftfull teknikk som jeg nå praktiserer. Hver dag skriver jeg ned ti mål/drømmer, i en blå notatbok. Jeg tar da utgangspunkt i at jeg har alle ressurser tilgjengelig for å kunne nå disse målene, at målene er innenfor min egen kontroll, at de er personlige, at de skrives i presens og at de er positivt formulert (jeg skriver hva jeg vil, ikke hva jeg ikke vil).

For eksempel kan du skrive: «Jeg løper New York Maraton». De ti målene blir gjerne litt ulike for hver dag, men det er et par ting som går igjen, som jeg nå innser at er svært viktige drømmer for meg. Kanskje mine livsmål? Så jeg har bestemt meg å gå for disse drømmene, steg for steg, selv om det kommer til å koste. For livet er for kort til å ikke gjøre det jeg virkelig har lyst til!

Kanskje er denne drømmereisen også noe for deg? Hva er din fjelltopp? Hva er ditt mål?

Her sliter jeg meg opp Høgronden i Rondane. Nå drømmer jeg også om andre «fjelltopper»

.

Mayka

Forfatter Mayka

FLERE INNLEGG AV Mayka

Gi tilbakemelding